Lopende activiteiten - Shanties in Nederland

Ga naar de inhoud

Lopende activiteiten

Schoolprojecten
Rotterdam

Shanty’s voor/door jong en oud
Dat was het thema van de voorstelling op 30 april in de grote zaal van Theater Zuidplein in Rotterdam. Ruim 500 bezoekers voor dit unieke project dat door Shantykoor Rotterdam is georganiseerd samen met het kersverse kinder-shantykoor “De Rotterdamsche Scheepsmaetjes”.  Het volledige verslag
De aankomst en het 1e optreden van "de Rotterdamse Scheepsmaatjes" tijden het 14e Int. Shantyfestival Rotterdam tijden de Wereld Havendagen
Nijkerk

100 jaar Zuiderzeewet
Hierbij een verslag voor een project met Schoolkinderen van groep 5,6 en 7 rond de Zuiderzee, dat voor ons en voor de school zeer geslaagd was.

De zee ging te keer en hele stukken land verdwenen in de zee. De Hendrika een schip, met veel manschappen erop, leed schipbreuk.  De vracht mag als verloren beschouwd worden. Met man en macht proberen andere schepen nog mensen uit het water te halen. Zomaar een regel uit een dagboek van mijn overgrootvader die in de omgeving  van het Noord Hollandse  Winkel  werkte en woonde.  In die tijd was er ook nog echt een gevecht met de zee. Hoe bijzonder is het dan om bij de opening te mogen helpen  van een dubbelexpositie 100 jaar Zuiderzeewet op 14 juni  2018 in het Museum Nijkerk en bij het Stoomgemaal Arkemheen.
Het zeemanskoor Nijkerks Welvaren was uitgenodigd om bij de opening te komen zingen. Om heden en verleden wat dichter bij elkaar te brengen ontstond het idee om er ook kinderen bij te laten zingen. Een van de koorleden zou graag de Zuiderzeeballade met zijn kleinzoon zingen. Dus werd er contact gezocht met de school waar hij op was.
Al snel waren een twintigtal kinderen bereid om hieraan mee te helpen.  Enkele koorleden en de dirigent Bram Berends leerden de kinderen de liedjes .  Na de tweede keer klonk er na schooltijd al spontaan mooi Volendam over het schoolplein. Wat ontzettend leuk om te doen en te beleven. De leerlingen hadden er duidelijk zin in.     Het complete verslag van dit schoolvoorbeeld om de jeugd te betrekken bij onze Shanties.

14 juni 2018
Enkhuizen
“Aan boord ! Zingen op de Zoute Zee” is een schoolproject dat is gemaakt en uitgevoerd door de “Varensgezellen “ uit Enkhuizen tijdens het Winters Shanty Festival “Deunen & Deinen”
De doelstellingen o.a. van dit project waren : - Kinderen traditionele liedjes over de zee te laten horen en te leren zingen - Gehoor te geven aan de oproep van ShantyNederland om de jongere generatie kennis te laten maken met de cultuur van tradionele shanty’s en zeeliederen - Ons zelf, als Varensgezellen, uit te dagen om een dergelijk groot project tot een fantastische gebeurtenis te maken. Hier het volledige verslag! .
Leiden
Leden van het Leids Zeemanskoor Rumor di Mare geven een serie workshops shantyzingen voor basisscholen op de Leidse Houtschool in Leiden. Later dit jaar worden workshops op andere basisscholen in de regio gegeven. De workshops voor de groepen drie tot en met acht zijn al jaren een groot succes en honderden kinderen doen enthousiast mee met het zingen en het ‘’hijsen’’ van de zeilen. Meer informatie over dit bericht of over andere activiteiten van Zeemanskoor Rumor di Mare & Act of Mutiny kunt u krijgen bij:
- Cees Meijer 06 – 5026 2835,   info@naarzeenaarzee.nl  van Rumor di Mare of Jeroen Burggraaf 06-1231`0869,  info@actofmutiny.nl  van Act of Mutiny.
Koor/Groep: Twents Shantykoor Bornse Maten

Opgave Jeugdproject: We hebben in de periode vanaf 19 maart tem 27 maart 2019 alle 12 basisscholen met 13 klassen in Borne bezocht. De doelgroep was groep 5. We hebben gebruik gemaakt van de info van Noodtweer uit Zeist en van Wrakhout uit Enschede. Uit de reacties van de leerlingen en docenten was het een groot succes.
26-03-2019
ADRES
Pr. Hendrikweg 14
Putten
INFO
KvK 52597636
NL48 RABO 012.32.10.240
ANBI
Alg. Nut Beogende Instelling
RSIN/Fiscaal nr. ANBI: 08505.15.535
Terug naar de inhoud